Behandelingen

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit het volgende:

Het verwijderen van overtollig eelt.
Het verwijderen van verschillende likdoorns.
De behandeling van kloven en eeltranden.
De verzorging van nagels en nagelwalomgeving.
De voeten incrèmen met een voetencrème en een kleine massage.

 

Ook op specialistisch gebied kunt u bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

Diabetische voet

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Reumatische voet

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Meer over de reumatische voet en de reden waarom pedicure daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Nagel reparatie

Nagels breken wel eens of zien er lelijk uit door een schimmel of andere oorzaken. Wilt u weer nette nagels? Dat kan. Het principe is hetzelfde als bij de gelnagels aan handen. Er wordt een laagje gel over de nagel aangebracht, waardoor deze er weer netjes uitziet.

Nagel beugel

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een bepaalde periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst totdat de oorspronkelijke, juiste vorm van de nagel is verkregen.

Orthese

Een orthese is een hulpmiddel om bestaande teenklachten te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. Een orthese voor drukontlasting kan men in de pedicuresalon laten maken, een orthese om te corrigeren is werk van de podotherapeut.